Google Posts: voor berichten die gezien moeten worden

We steken met zijn allen ontelbare uren aan zoekmachineoptimalisatie, zowel via betaalde (SEA) als onbetaalde (SEO) weg. Lang niet altijd leveren onze inspanningen op wat we willen: dat onze berichten gevonden worden in Google. Een nieuwe functionaliteit van de zoekgigant brengt hier verandering in. Google Posts (in het Nederlands gewoon ‘berichten’) zorgt ervoor dat een bericht prominent zichtbaar wordt in de zoekresultaten. That’s the dream, right? Het addertje onder het gras: berichten worden alleen getoond wanneer iemand al aan het zoeken is op je bedrijfsnaam.

Wat zijn Google Posts?new

Google Posts zijn berichten die je, via jouw account in Google Mijn Bedrijf, direct plaatst in de zoekresultaten. Hij verschijnt na plaatsing onder je bedrijfsinformatie (rechts op de pagina, waar ook je adresgegevens en openingstijden staan). Er is ruimte voor tekst, een afbeelding en een linkje met call-to-action. Je kunt er bijvoorbeeld een specifiek product aanprijzen, een aanbieding kenbaar maken of een promotionele tekst plaatsen. Het nadeel: de enige mensen die je bericht te zien krijgen zijn zoekers die direct gegoogeld hebben op jouw bedrijfsnaam. Geen gerelateerde keywords dus om een nieuw publiek aan te spreken.

Wat kan ik met Goolge Posts?

Google Posts zijn als de uithangborden voor een winkel. De bezoeker staat al voor de deur, hij moet alleen nog naar binnen gelokt worden met een interessante mededeling. Maar in plaats van ‘appeltaart met koffie’ bied je via een stukje content iets op je website onder de aandacht. Dit kan een product zijn, een aankomend evenement, een aanbieding, nieuws, enzovoorts. Met de call-to-action-knop (die je zelf kunt instellen) kunnen de lezers gelijk klikken op ‘aanmelden’, ‘bestellen’, ‘reserveren’ of wat er dan ook van toepassing is op je bericht.

Voorbeeld Google Posts

Om even snel te laten zien hoe een bericht via Google Posts eruit ziet, heb ik er zelf eentje geplaatst voor mijn bedrijf:

Google Posts berichten wat is tekstschrijver

 

Al met al biedt Google Posts geen gouden oplossing voor de strijd om zoekresultaten, maar zorgt de functie zeker wel voor een hoop nieuwe mogelijkheden. Het grootste nadeel vind ik wel dat mensen al aan het googelen moeten zijn naar je bedrijf, waardoor je eigenlijk alleen maar klanten bereikt die jou toch al gevonden hebben. Ik ga in ieder geval, bij mezelf en bij klanten, wel lekker wat experimenteren met deze mogelijkheid om te kijken wat het oplevert.

Hulp nodig bij je socialmedia-activiteiten? Ik schrijf graag teksten voor o.a. Facebook, Twitter en Google. Neem contact met me op via e-mail op social media!

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: