National Novel Writing Month: een boek schrijven in 30 dagen!

nanowrimo nederland creatief schrijven tekstschrijver arnhem ede wageningen veenendaal

In november studeer ik af. Gek genoeg associeer ik afstuderen met de maand januari: een nieuw begin, een schone lei, alles is mogelijk. Daar horen natuurlijk goede voornemens bij en aangezien ik al een goed jaar geen letter fictie meer geschreven heb, is mijn voornemen om mee te doen aan de NaNoWriMo. Het doel van de National Novel Writing Month: 50.000 woorden fictie schrijven in 30 dagen tijd.

Vijftig. Duizend. Dat zijn bijna tweeduizend woorden per dag. Terugdenkend aan het afgelopen jaar, waarin ik veel aan het schrijven ben geweest maar geen woord fictie geschreven heb, word ik toch een beetje benauwd. Hoe ga ik die discipline opbrengen?

Gelukkig is het niet alles of niks: als ik die 50.000 niet red is er ook niks aan de hand. Mijn doel is vooral om de spreekwoordelijke pen weer op te pakken en verder te gaan aan dat manuscript dat al zo lang onaangeroerd is. Zakelijk en commercieel schrijven als freelance tekstschrijver vind ik natuurlijk ontzettend leuk, maar fictie schrijven geeft je écht de mogelijkheid om al je creativiteit uit de kast te trekken.

Elke dag schrijven
Het plan is dus om vanaf 1 november iedere dag te gaan schrijven. Voor mijn eigen gemak, omdat het al zo lang geleden is, mag dit zowel aan mijn manuscript zijn of aan een nieuw (kort) verhaal. Als ik maar schrijf, zoveel mogelijk. Omdat ik freelance tekstschrijver bijna altijd vanuit huis werk en mijn eigen tijd indeel, kan ik vrij makkelijk tussendoor aan de NaNoWriMo werken. Het enige lastige is de onregelmatigheid en onvoorspelbaarheid van het freelance tekstschrijven: het kan zomaar zijn dat er een grote klus tussendoor komt waardoor ik geen tijd meer heb voor deze challenge. Maar dat zien we dan wel weer, eerst maar eens wat woorden op papier zetten!

Volgende week een verslag van mijn eerste week marathonschrijven. Wish me luck!

PS: benieuwd naar mijn fictieschrijfsels? Met mijn korte verhaal ‘De verzameling van meneer Visscher’ won ik vorig jaar een schrijfwedstrijd.

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: