Op de valreep: 2019 in vogelvlucht!

Bron Pixabay. Tekstschrijver Ede
Bron Pixabay

Januari is bijna voorbij, maar hé: het is nog januari. Niet te laat voor een snelle terugblik op 2019, toch? Zowel privé als zakelijk een bijzonder eventful jaar. Zo mocht ik in het voorjaar JA zeggen tegen mijn lieve man op een onvergetelijk mooie bruiloft en volgde daarop een inspirerende droomreis door Schotland (aanrader!). Een land vol mystiek, ongerepte natuur en verhalen die je fantasie prikkelen… Op zakelijk gebied waren er natuurlijk ook een aantal hoogtepunten waar ik met plezier op terugkijk.

Advertorials schrijven

Voor het derde jaar op rij werkte ik mee aan Heuvelrug Magazine, een gratis magazine dat deze prachtige regio rondom Zeist/Utrecht in het zonnetje zet. Via o.a. telefonische interviews mocht ik de verhalen vertellen van musea, campings, toeristische attracties en kastelen. Het schrijven van advertorials of andere wervende teksten die creatief én niet te nadrukkelijk commercieel zijn, vind ik toch altijd een van de leukste uitdagingen op schrijfgebied.

Zorg & welzijn

Ook ging ik voor het eerst aan de slag voor twee organisaties in de sector zorg & welzijn. Beide waren bezig met het ontwikkelen van sociale, lokale projecten en hadden hulp nodig bij het schrijven van de teksten hiervoor. Brochures, flyers, posters en webteksten: ik mocht op meerdere communicatievlakken bijdragen. Mooi om even uit de commerciële teksten te stappen en me te verdiepen in weer een compleet andere doelgroep, die natuurlijk vraagt om een hele andere benadering en tone of voice.

Knopen doorhakken

Sinds ik een paar jaar geleden begon als freelance tekstschrijver, heb ik dit eigenlijk altijd gedaan in combinatie met iets anders. Ik was tekstschrijver én aan het studeren, ik was tekstschrijver én werkte aan een scriptie, ik was tekstschrijver én parttime in dienst als contentmanager bij een uitgeverij. Het beste van twee werelden, was altijd de insteek. Maar toch knaagde er altijd wat: echt stappen zetten in één van die werelden is lastig, als je aandacht en tijd zo versnipperd is. Tegen het einde van 2019 besloot ik eindelijk de knoop door te hakken en volledig als freelance tekstschrijver aan de slag te gaan. Ik nam afscheid van ‘mijn kindje’ Schrijven Online en had ineens heel veel ruimte voor nieuwe ideeën, creativiteit en samenwerkingen. Ik maakte kennis met een paar hele leuke opdrachtgevers (o.a. een gaaf Edes reclamebureau) die me nieuwe energie gaven en zag bovendien mijn kwartaalomzet verdrievoudigen. Wauw!

Ik ben heel benieuwd wat 2020 voor moois zal brengen (behalve een paar maandjes zwangerschapsverlof!). In januari mocht ik al een aantal web- en socialmediateksten afleveren waar ik ontzettend veel creativiteit in kwijt kon, heb ik iemand kunnen helpen met een boekvoorstel en meerdere teksten van uitgebreid advies mogen voorzien. En voor de afwisseling kon ik ook iemand blij maken met een nieuw cv en een goed onderbouwde ontheffingsaanvraag voor de gemeente Ede. Op een goed nieuw jaar!

Beeld: Pixabay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s