Nieuwe website lanceren? Laat een tekstschrijver nog even meekijken!

Je sprankelende nieuwe website (of webpagina) staat klaar om gelanceerd te worden. Na maanden brainstormen, hard werken en bijschaven is jouw nieuwe concept, dienst of product eindelijk klaar om het levenslicht te zien. Een spannend moment waar je lang naar uitgekeken (of tegenaan gehikt) hebt. Heb je er eigenlijk ook aan gedacht om de teksten nog even na te laten lopen?

Bedrijfsblindheid

Veel ondernemers zetten zelf de teksten voor hun website op papier. Logisch, want niemand kent jouw bedrijf beter dan jijzelf. Maar er ligt wel altijd een risico op de loer: bedrijfsblindheid. Los van dat er misschien wat d’tjes en t’jes verkeerd staan, is het knap lastig om een helder geformuleerd verhaal over jouw product of dienst te vertellen als je er heel dicht bovenop zit. Wat er dan gebeurt? Je zit zo in je eigen enthousiasme, dat je niet meer in het hoofd van de lezer kan kruipen. Met als gevolg dat hij of zij je verhaal niet kan volgen.

Fruitkist.nl

Begin januari werd www.fruitkist.nl gelanceerd. Een paar dagen voor de officiële ‘opening’ kreeg ik van een van de bedenkers achter dit concept een berichtje: of ik toch nog even wilde meekijken met de teksten. De website is fris en fruitig (hoe kan het ook anders) en het concept goed uitgedacht met een duurzame ondertoon. Fruitkist levert vers fruit op de werkvloer, maar doet dit op een duurzame manier. Het fruit wordt bijvoorbeeld niet eerst half Nederland doorgereden, maar direct geleverd door lokale fruitspecialisten in de buurt van de klant. Uit puur enthousiasme van de bedenkers waren de teksten op de website niet overal even helder. De basis was er, maar moest nog een beetje gepolijst worden. Even finetunen was in principe voldoende. In zo’n 2,5 uur had ik de hele website doorgespit en leverde ik een document aan met feedback en advies. Kleine moeite, maar door zo’n tekstcheck zet je nét die laatste puntjes op de i. Klaar voor lancering!

Een schone lens

Kruip vooral lekker zelf in die pen, maar laat je teksten vervolgens even doorlezen door een tekstschrijver of communicatiespecialist. Dat hoeft echt niet lang te duren, maar kan wel een flink verschil maken in de effectiviteit van je tekst. Een schitterende website vol mooie woorden waarvan de boodschap nét niet overkomt, is zonde. De websitebezoeker kijkt naar het totaalplaatje en het gevoel dat hij krijgt van jouw pagina’s. Is dat gevoel ‘warrig, onduidelijk’, dan zal hij niet snel overgaan tot contact opnemen of het plaatsen van een bestelling. Je hebt zoiets moois om de wereld te laten zien: zorg dat de lens ook schoon is en je potentiële klanten kraakhelder beeld hebben.

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: