Over mij

Hoi, ik ben Marije!

Ik ben freelance tekstschrijver en redacteur gevestigd in Ede. Schrijven doe ik mijn hele leven al met héél veel plezier en liefde, een enthousiasme dat ook duidelijk terug te zien is in mijn teksten. Luchtig, vriendelijk en vrolijk zijn kernbegrippen, zowel in formele als informele teksten.

Freelance tekstschrijver/redacteur

Als schrijver ben ik erg veelzijdig: ik heb veel ervaring met schrijven voor het internet, maar ook met creatief schrijven, journalistieke artikelen, redigeren en tekstcorrectie. Mijn focus en kernkracht ligt bij online media, maar ook offline weet ik mijn weg prima te vinden. Ik heb voor diverse bladen geschreven en ervaring met het schrijven van onder andere commerciële folders.

Wil je meer dan alleen maar woorden?

 

En verder…
  • Werk ik sinds 2016 als webredacteur en sinds 2018 als contentmanager bij Schrijven Magazine/Schrijven Online. Onder mijn werkzaamheden valt het beheren van alle sitecontent, artikelen schrijven, socialmediakanalen managen, teksten redigeren, stagiairschrijvers begeleiden, schrijfwedstrijden organiseren en jureren en het schrijven van zowel commerciële, informatieve als journalistieke artikelen voor de website en het fysieke tijdschrift;
  • Ben ik contentmanager (geweest) van verschillende websites in uiteenlopende disciplines, zoals De Openbare Ruimte.
  • Werk ik sinds 2016 als tekstschrijver en socialmediaredacteur voor diverse ondernemers;
  • Heb ik SEO-teksten geschreven voor verschillende opdrachtgevers;
  • Heb ik brede ervaring met schrijven van advertorials en journalistieke artikelen;
  • Ben ik afgestudeerd op contentmarketing via social media;
  • En schrijf ik zelf heel graag korte verhalen!

Achtergrond

Van 2013 tot en met 2017 volgde ik de studie Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze studie volgde ik drie specialisaties: Creatief Schrijven, Mediamarketing en Digitale Mediastrategieën. Met stages deed ik professionele ervaring op als webredacteur, maar mijn eerste functie als online schrijver had ik al op mijn dertiende(!) Daarna volgde er nog vele blogs en schreef ik veel voor mezelf. In 2016-2017 werkte ik als stagiair-webredacteur voor Schrijven Online en sinds 1 januari 2018 ben ik daar contentmanager van.

Voorbeelden zien? Kijk eens in mijn online portfolio.