Over mij

Hoi, ik ben Marije!

Ik ben freelance tekstschrijver en redacteur gevestigd in Ede. Schrijven doe ik mijn hele leven al met héél veel plezier en liefde, een enthousiasme dat ook duidelijk terug te zien is in mijn teksten. Luchtig, vriendelijk en vrolijk zijn kernbegrippen, zowel in formele als informele teksten.

Freelance tekstschrijver/redacteur

Als schrijver ben ik erg veelzijdig: ik heb veel ervaring met schrijven voor het internet, maar ook met creatief schrijven, journalistieke artikelen, redigeren en tekstcorrectie. Mijn focus en kernkracht ligt bij online media, maar ook offline weet ik mijn weg prima te vinden. Ik heb voor diverse bladen geschreven en ervaring met het schrijven van onder andere commerciële folders.

Wil je meer dan alleen maar woorden?

 

En verder…
  • Heb ik drie jaar gewerkt als redacteur & contentmanager bij Schrijven Magazine/Schrijven Online.  Ik schreef artikelen voor zowel het magazine als de website, beheerde de socialmediakanalen, was verantwoordelijk voor de online community en begeleidde stagiairs in hun leerproces om redacteur te worden. Dankzij krachtige content groeide de maandelijkse bezoekcijfers binnen één jaar met 50%!
  • Ben ik contentmanager (geweest) van verschillende websites in uiteenlopende disciplines, zoals De Openbare Ruimte.
  • Ben ik afgestudeerd op contentmarketing via social media;
  • En schrijf ik zelf heel graag korte verhalen!

Achtergrond
Als digital native weet ik als geen ander hoe je via online kanalen je doelgroepen bereikt. Mijn eerste (onofficiële) ervaring als webredacteur deed ik op toen ik 13 was en content produceerde voor een grote fansite van een artiest waar ik destijds gek op was. Daarna volgde vele blogs en schrijfsels voor mezelf. 

Van 2013 tot en met 2017 volgde ik de studie Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze studie volgde ik drie specialisaties: Creatief Schrijven, Mediamarketing en Digitale Mediastrategieën. 

Voorbeelden zien? Kijk eens in mijn online portfolio.