Over mij

Hoi, ik ben Marije!

Ik ben freelance tekstschrijver en redacteur in Ede. Schrijven doe ik met heel veel plezier en liefde, een enthousiasme dat ook duidelijk terug te zien is in mijn teksten. Die zijn luchtig, vriendelijk en vrolijk maar bovenal: goed leesbaar en doeltreffend.

Freelance tekstschrijver & redacteur regio Ede

Als schrijver ben ik erg veelzijdig: ik heb veel ervaring met schrijven voor het internet, maar ook met creatief schrijven, journalistieke artikelen, redigeren en tekstcorrectie. Mijn focus en kernkracht ligt bij online media, maar ook offline weet ik mijn weg prima te vinden.  In mijn online portfolio vind je voorbeelden van eerdere opdrachten.

Wil je meer dan alleen maar woorden? Stuur een berichtje, het lijkt me leuk om samen te werken!

Achtergrond
Als digital native weet ik als geen ander hoe je via online kanalen je doelgroepen bereikt. Mijn eerste ervaring als webredacteur deed ik al op toen ik 13 was (in 2005) en content produceerde voor een grote fansite van een artiest waar ik destijds gek op was. Daarna volgde vele blogs, verhalen en online artikelen. Ik woon ik al bijna mijn hele leven in Ede en sinds april 2020 ben ik moeder van een prachtig meisje. Ik schrijf graag korte verhalen en ben erg geïnteresseerd in de filmwereld.

En verder…
  • Heb ik drie jaar gewerkt als redacteur & contentmanager bij Schrijven Magazine/Schrijven Online. Ik schreef artikelen voor zowel het magazine als de website, beheerde de socialmediakanalen, was verantwoordelijk voor de online community en begeleidde stagiairs in hun leerproces om redacteur te worden. Dankzij krachtige content groeide de maandelijkse bezoekcijfers binnen één jaar met 50%;
  • ben ik contentmanager (geweest) van verschillende websites en online magazines in uiteenlopende disciplines, zoals De Openbare Ruimte;
  • ben ik afgestudeerd op contentmarketing via social media. Tijdens mijn studie volgde ik ook de minor Creatief Schrijven.