Artikel socialmediamarketing – Schrijven Magazine

social media marketing schrijver personal branding artikel tekstschrijver

Social media als marketingmiddel voor schrijvers

Voor Schrijven Magazine van augustus 2017 mocht ik een artikel schrijven over hoe je als auteur social media kan inzetten. Een opdracht die precies past bij mijn favoriete onderwerpen: social media marketing en creatief schrijven! Als invalshoek voor het artikel koos ik personal branding, de marketingtechniek waarbij je van jezelf een ‘merk’ maakt.

Personal branding

Een goed voorbeeld van personal branding is YA-auteur Chinouk Thijssen. Zij zet haar socialmediakanalen (zoals Instagram en Twitter) in om indirect haar boeken te promoten. Dit doet ze voornamelijk door kijkjes te geven in haar alledaagse leven, veel verbinding te zoeken met haar volgers/fans en ze via social media op de hoogte te houden van het schrijfproces. Ik heb ontzettend genoten van deze klus en ik denk dat het artikel niet alleen bruikbaar is voor schrijvers, maar voor alle bedrijven/zzp’ers/freelancers die social media willen inzetten voor marketingdoeleinden.

social media marketing schrijver personal branding artikel tekstschrijver ede veenendaal arnhem social media marketing schrijver personal branding artikel tekstschrijver ede veenendaal arnhem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s