Tekstcorrectie

Goedkope Tekstcorrectie EdeAls tekstschrijver ben ik natuurlijk gek op taal, zelfs op al die frustrerende regeltjes en uitzonderingen.
Heb jij zelf geen moeite met het schrijven van teksten maar struikel je nog weleens over grammatica en spelling? Dan is tekstcorrectie een goede optie voor jou. De tekst blijft qua inhoud en structuur hetzelfde, maar ik zorg ervoor dat er geen grammatica-, spelling- en typfouten meer in zitten. Indien nodig attendeer ik je ook op scheve zinsconstructies en onlogische zinnen.

Grammaticacheck nodig? 

Zinnen controleren, tekst controleren op zinsbouw, spellingscontrole en een grammaticacheck: ik zorg dat je tekst letter voor letter in orde is. Bij een tekstcorrectie let ik onder andere op deze veelgemaakte taalfouten:

  • contaminaties (Ik irriteer me aan hem, iets overnieuw doen)
  • onterecht losschrijven van woorden (web winkel, kortings actie)
  • d/t fouten (hij vind, zij heeft bestelt)
  • interpunctiefouten
  • incongruentie
  • onjuist vervoegde werkwoorden

Wil je ook feedback op zaken als doeltreffendheid, structuur en opbouw, dan is je tekst laten redigeren misschien een betere optie.

Snelle websitecheck (taal & communicatie)

Heb je een zakelijke website, blog of webshop maar weet je niet helemaal zeker of je teksten in orde zijn? Ik doe een snelle, voordelige scan voor je. Ik ga je belangrijkste pagina’s langs en geef verbeterpunten aan je door, zowel op taal- als communicatieniveau. Indien nodig geef ik je advies voor herschrijvingen of over specifieke onderwerpen die extra aandacht nodig hebben.

Tekstcorrectie: handig voor scripties, (onderzoeks-)rapporten, sollicitatiebrieven, webteksten, social media en alle andere teksten die professionaliteit en kwaliteit moeten uitstralen.